EL CLUB

Compromís social

El patí a vela va néixer fa més de cent anys a la platja de la Barceloneta, fruit de l’enginy popular.

El Club Patí Vela Barcelona neix amb la vocació de conservar i promoure el caràcter popular d’aquesta embarcació genuïna de Barcelona.

Això ho fem possible amb la fixació de tarifes ajustades i amb l’oferta de flota pròpia per facilitar l’accés popular.

Com a entitat sense ànim de lucre ens integrem en el teixit associatiu de la ciutat per a posar les nostres instal·lacions i activitats al servei de projectes socials.

Amb una vinculació especial amb els barris de la Barceloneta i Sant Martí, organitzem activitats d’integració social partint dels valors de conservació del patrimoni marítim i el respecte i cura del cos mitjançant l’esport.

La creació de la secció Barcelona SUP Club, suposa una gran eina en la tasca social per la simplicitat d’aprenentatge, el reduït cost i el poc risc que comporta la pràctica del paddle surf.

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per a la col·laboració en un projecte d’aquest àmbit.

Instal·lacions

Instal·lacions modernes de 4.200 m2 ubicades en el cor del litoral marítim de Barcelona.
Disposem de:

– Aula de vela.
– Vestuaris, taquilles, dutxes interiors i exteriors.
– Sala d’assecatge de neoprens.
– Avarada exterior amb capacitat per a 100 patins.
– Avarada interior per a 50 paddle surf.

– Àrea d’exposició sobre l’història del patí a vela.
– Drassana tradicional i taller de patí a vela.
– Restaurant i Beach Club.
– Canal d’entrada i sortida d’embarcacions.
– Serveis d’aparcament del Puert Olímpic.

Ben comunicats amb transport públic: Estació del metro Vila Olímpica, L4, Tram i 10 línies d’autobús.

cvlb-icon

El Pla especial d’ordenació urbana del 1986 va establir la qualificació de Sistema portuari marítim-terrestre, i va planificar la construcció d’un “gran centre de convencions”. Després de 29 anys, el centre de convencions no ha sigut edificat, i s’ha produït una infrautilització d’aquest espai, que fins al dia d’avui resta tancada al públic i està destinat principalment a: escombraries, magatzem de material de platges i pàrquing de vehicles. A partir de les tasques de rehabilitació realitzades pel Club Patí Vela Barcelona, els ciutadans de Barcelona recuperen finalment un espai privilegiat per al seu propi ús. Una àrea que pateix a les altes pressions del turisme de masses en el que es proposa un projecte enfocat als ciutadans amb un marcat caràcter esportiu, pedagògic, cultural, artesanal i de cohesió social.

pati-vela-club

SERVEIS

Escola Nàutica

L’escola és l’element fonamental per a la promoció del patí a vela. La disposició d’aquesta embarcació genuïnes, l’exposició sobre la seva història i l’entorn que l’ha vist néixer, així com la drassana de construcció artesanal ens permeten oferir un cicle pedagògic complet.

Organitzem activitats relacionades amb el mar i la vela, lligant els aspectes esportius i d’oci amb la història del territori, la tradició marinera, els oficis del mar i el respecte pel medi ambient.

El patí a vela compta des de finals del segle passat amb un model junior ideal per l’aprenentatge dels més joves a partir dels 9 anys.

Col·laborem amb els centres educatius públics i les AMPAS de la Barceloneta, del Poble Nou i de la resta de la ciutat per a organitzar programes específics de vela escolar durant tot l’any i campus infantils en els períodes de vacances.

L’escola serà la base per a desenvolupar els projectes d’integració social amb l’objectiu de lluitar contra l’absentisme escolar i la discriminació per raons racials, de gènere, econòmiques o de discapacitat física.

Competicions

Tot i ser un esport completament amateur, el patí a vela representa, amb la classe optimist, la flota més important d’embarcacions a vela lleugera de Catalunya. S’organitzen regates durant tot l’any, i la presència constant d’esportistes anima la participació d’altres.

El Club organitzarà tres regates setmanals al llarg de tot l’any, és a dir, prop de 150 regates anuals.

Considerant la ubicació privilegiada i l’experiència del seu equip, el Club també organitzarà sovint campionats de nivell autonòmic, estatal i europeu.

La regata principal del Club s’anomenarà Trofeu Somorrostro.

Es crearà un equip de regatistes juniors amb nenes i nens de la Barcelonta i del Poble Nou.

Es preveu reintegrar les quotes d’avarada als regatistes del club que aconsegueixin victòries en campionats de referència, promovent les donacions d’aquestes quantitats als programes socials.

Lloguer Patí a vela y SUPs

LLOGUER
PATÍ SENIOR

LLOGUER
PATÍ JUNIOR

LLOGUER
PATÍ DE REMS

LLOGUER
BIG SUP

LLOGUER
PADDLE-SURF